AUTÓS INNOVÁCIÓ

Bármilyen korú és technikai felszereltségű járműbe, moduláris, egymásra építhető és fejleszthető elemekből. Járműfüggetlen megoldás a ma üzemeltetett járművek tulajdonosainak mindegyike megtalálja az ideális kialakítást.

Járművezetés támogatás és biztonság

KRESZ betartása és betartatása

Betartjuk a szabályokat? Ha igen, akkor mások miért nem? Miért kell elviselnünk felelőtlen embereket?

Betartani a szabályokat ma nem egyszerű. Ha a közlekedési kultúrát nézzük, akkor nem is mindig rajtunk múlik.
A SAFETY EYE™ eszközrendszer abban segít, hogy bármilyen jármű esetében a szabályok betartása ne okozzon gondot.

A GLOBAL TRAFFIC SUPPORT® szolgáltatás még ennél is tovább megy. Ez egy szoftver, amely segítséget ad az autósok számára. A szoftver valós időben van segítségünkre, hogy elkerülhető legyen a számunkra a veszélyes ember és a veszélyes helyzetek jelentős része. Mindezek mellett dokumentál. Azaz olyan bizonyítékokat képes szolgáltatni, amelyek a szabálytalan közúti szereplőkkel szemben hitelesen használhatók fel.

Miért van erre szükség?

A KRESZ szabályait pontról lenne jó betartani. Ez sokszor mások miatt nem lehetséges. A balesetek 90%-ért a közlekedők csak 10%-a felelős. Eddig nem volt olyan eszköz, módszer, amely képes lenne a közlekedési jogszabályok betartatására.

Mindezt jobban megérteni az alábbi problémák alapján könnyebb:

1. Jogosítvány nélküli vezetés (ma bárki beülhet egy autóba és vezethet)

2. Eltiltás alatt végzett járművezetés (nem lehet kontrollálni az ilyen emberek tevékenységét)

3. Műszaki vizsga nélküli járművek (a rossz állapotban lévő járművek gond nélkül közlekedhetnek)

4. Ittas vezetés (zéró tolerancia, ami nem működik, ha nem tudunk hatékonyan ellenőrizni)

5. Alkalmatlanság (10 évente egy egészségügyi vizsgálat nem képes kiszűrni az alkalmatlanságot)

6. Elalvás, fáradtság (az alvási apnoéval küzdő sofőr nem vezethetne, egy buszt, pedig végképpen nem)

7. Agresszív autózás (büntetőfékezés, indokolatlan száguldás, erőszakosság és felsőbbrendűség ma ez csak a baj esetén fedezhető fel, amikor már emberi életek mentek tönkre)

Ez a lista nagyon hosszan folytatható. Ha be is tartjuk a szabályokat mi, akik igyekszünk biztonságban közlekedni, naponta kockáztatjuk az életünket a felsorolásban szereplő emberek között. Igen. Mert közöttünk vannak és felelőtlenek.

Tenni csak közösen tudunk! Nem egyesével. Ha mi már megtesszük, hogy ezeket az embereket és kockázatokat lehetetlenné tesszük. Kapcsolatot hozunk létre és elkezdjük megkövetelni másoktól, hogy használjanak a fenti eseteket kizáró megoldást! A SAFETY EYE™ eszközöket és a GLOBAL TRAFFIC SUPPORT® rendszert.

Ha kitartóak vagyunk, a módszer elterjed és így a mi életünket nem veszélyeztetik a felelőtlen emberek!

Hogyan működik?

Korszerű technológia

Bármilyen járművet is használunk hiányzik belőle valami. A jelen korszerű járművei nem tudnak kapcsolódni más járművekkel. Ez akadályt jelent a járművezetők, a forgalom többi szereplőjénél az információ cserében. A SAFETY EYE™ eszközök megteremtik ezt a kapcsolatot. A legmodernebb színvonalra fejlesztik a járműveket. Valós időben figyelik a környezetünket, jelzésekkel vigyáznak megóvni magunkat.

Adaptív megoldás

Ellentétben a ma járműgyártásával a SAFETY EYE™ és a GLOBAL TRAFFIC SUPPORT® nem csak a jármű-jármű közötti kommunikációt támogatja. A megoldás az ember és a közlekedés többi szereplői között is megteremti a kapcsolatot. Így képes alkalmazkodni az egyes helyzetekhez, a személyes erősségeink és gyengeségeink figyelembevételével. A mesterséges intelligenciát nem egyszerűen használja, hanem a támogatásunkra fordítja annak erejét. Elérhetővé teszi ezt az erőforrást minden közlekedő számára és igen, a mi érdekünkben akár másokat is figyelmeztet.

Dokumentáció

Minden, ami velünk történik az utakon alkalom, hogy fejleszthessük a tudásunkat. Illetve alkalom arra, hogy jelezzük ezt másoknak és eleve eltántorítsuk őket a felénk irányuló fenyegetésektől. Gondoljunk csak arra, hogy egy büntetőfékezés, vagy szabálytalan előzés mások részéről mekkora károkat okozhat és kényszeríthet minket olyan helyzetbe, hogy bizonyítanunk kell. A GLOBAL TRAFFIC SUPPORT® 0-24 időszakban dokumentálja az utazásainkat.

Technikai tudás nélkül

A SAFETY EYE™ eszközei nem igényélnek műszaki ismereteket a beépítéshez. A GLOBAL TRAFFIC SUPPORT® pedig nem igényel különösebb tudást. Egy egyszerű alkalmazással képesek vagyunk minden funkció használatára. Az egyszerűsége egyben lehetővé teszi, hogy könnyen hozzáférjünk a számunkra fontos adatokhoz, elemzésekhez. Egyben megengedi, hogy az ismeretek birtokában, olyan irányba fejlődjünk, képezzük magunkat, ami teljesen megváltoztatja a szokásainkat. 

KONKRÉTUMOK A SAFETY EYE™ ESZKÖZCSOMAGRÓL

ARCFELISMERÉS

Elalvás, a fáradtság, a rosszullét és az úton tartott figyelem felismerésére szolgál. Ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a járműveinket csak olyan személy vezesse, aki rendelkezik érvényes jogosítvánnyal. Az arcfelismerés egyben meggátolja, hogy illetéktelenek elvigyék az autónkat.

KAMERA RADARRAL

Nem egy egyszerű fedélzeti kamera rendszer. Ködben, esőben, éjszaka is működő felderítő eszköz. Tábla felismerés, sávelhagyás, sávtartás figyelés, követési távolság figyelmeztetés. Ami képes megkülönböztetni a gyalogos, motoros és kerékpárost a közelünkben, előttünk.

JÁRMŰ ADAT és FEKETE DOBOZ

Több száz paraméter alapján modellezhető minden esemény. Megkülönböztethetővé teszi a problémákat. Tudható, ha az útban volt a hiba, ha minket kényszerítenek rá valamire vagy éppen műszaki hiba okozna nekünk váratlan eseményt.

APPLIKÁCIÓ

MIRE JÓ A GLOBAL TRAFFIC SUPPORT® MOBILALKALMAZÁS és HOGYAN KÉPES SEGÍTSÉGÜNKRE LENNI A KÖZLEKEDÉSÜNK SORÁN

KAPCSOLAT

Bármit látunk, tapasztaunk az utakon megoszthatjuk másokkal a biztonságuk érdekében. Az app közvetlen kommunikációt jelent a közlekedők között és az itt bevitt információk megjelennek mindenkinél. A különbség az, hogy a járművekben is megjelenik egy-egy figyelmeztetés, ami valódi baleset-megelőzéshez vezet.

VALÓS ÚTVONAL

Útvonalakat létrehozni célszerű az egyéni adottságainknak megfelelően. Azonban a járművünk pontos technikai lehetőségeinkkel kiegészítve sokkal gazdaságosabb és jobban járható útvonalak jönnek létre. A fedélzeti rendszerek valós információval látják el az applikációt, pontosan tervezhető útvonalakat létrehozva.

FEJLŐDÉS

Lehetőségünk van képezni magunkat, mégpedig szórakozva. Persze mindezt a szükséges információkra építve, tehát nem egyszerű tananyagokra van szükségünk, hanem sokkal inkább a képességeink fejlesztésére. A mobilalkalmazás biztosít nekünk erre is lehetőséget. Segít a változó szabályokat követni és segít a tudást bővíteni.