INNOVÁCIÓ

Egységes technikai tudás és információ minden közlekedő számára.

Járművezetés támogatás és biztonság

KRESZ betartása és betartatása

A SAFETY EYE™ eszközrendszer segít abban, hogy a szabályok betartása ne okozzon gondot. Előrelátás, információ valós időben.

A SAFETY ZONE™ szoftver, az eszközökkel kiegészítve segítséget ad a közlekedők számára. Valós időben teszi elkerülhetővé a számunkra a veszélyes emberek és a veszélyes helyzetek jelentős részét. Ezek mellett dokumentál. Olyan bizonyítékokat képes szolgáltatni, amelyek a szabálytalan közúti szereplőkkel szemben hitelesen használhatók fel.

Miért van erre szükség?

A KRESZ szabályait pontról lenne jó betartani. Sokszor mások miatt nem lehetséges. A balesetek 90%-ért a közlekedők mindössze 10%-a felelős. Nem volt olyan eszköz és módszer, amely képes lett volna a közlekedési jogszabályok megszegésének a felfedezésére.

A problémák jobban megérthetjük:

1. Jogosítvány nélküli vezetés (ma bárki beülhet egy autóba és vezethet)

2. Eltiltás alatt végzett járművezetés (nem lehet kontrollálni az ilyen emberek tevékenységét)

3. Műszaki vizsga nélküli járművek (a rossz állapotban lévő járművek gond nélkül közlekedhetnek)

4. Ittas vezetés (zéró tolerancia, ami nem működik, ha nem tudunk hatékonyan ellenőrizni)

5. Alkalmatlanság (10 évente egy egészségügyi vizsgálat nem képes kiszűrni az alkalmatlanságot)

6. Elalvás, fáradtság (az alvási apnoéval küzdő sofőr nem vezethetne, egy buszt, pedig végképpen nem)

7. Agresszív autózás (büntetőfékezés, indokolatlan száguldás, erőszakosság és felsőbbrendűség ma ez csak a baj esetén fedezhető fel, amikor már emberi életek mentek tönkre)

A lista hosszan folytatható. Ha be is tartjuk a szabályokat mi, akik igyekszünk biztonságban közlekedni, naponta kockáztatjuk az életünket a felsorolásban szereplő emberek között. Mert a felelőtlen emberek közöttünk vannak!

Tenni csak közösen tudunk! Nem egyesével. Ha mi már megtesszük, hogy ezeket az embereket és kockázatokat lehetetlenné tesszük. Kapcsolatot hozunk létre és elkezdjük megkövetelni másoktól, hogy használjanak a fenti eseteket kizáró megoldást! A SAFETY EYE™ eszközöket és a GLOBAL TRAFFIC SUPPORT® rendszert.

A módszer terjed. A felhasználóink életét nem veszélyeztetik a felelőtlen emberek!

Hogyan működik egy ilyen megoldás

Korszerű technológia

A jelen korszerű járművei nem tudnak kapcsolódni más járművekkel a közlekedés többi szereplőjével. Ez akadályt jelent az információ cserében. A SAFETY EYE™ eszközök megteremtik ezt a kapcsolatot. A legmodernebb színvonalra és hálózatban kötik össze a járműveket és az embereket. Valós időben figyelik a környezetünket, jelzésekkel igyekeznek időben felhívni a figyelmünket a veszélyekre.

Adaptív megoldás

A ma járműgyártásával ellentétben ez a rendszer nem csak a jármű-jármű közötti kommunikációt támogatja. Az ember és a közlekedés többi szereplői között is megteremti a kapcsolatot. Képes alkalmazkodni az egyes helyzetekhez, a személyes erősségeink és gyengeségeink figyelembevételével. A mesterséges intelligenciát nem egyszerűen használja. A gépek lehetőségeit felhasználja a támogatásunkra. Elérhetővé teszi az erőforrást minden közlekedő számára, a mi érdekünkben akár másokat is figyelmeztet.

Dokumentáció

Ami velünk történik az utakon alkalom, hogy fejlesszük a tudásunkat. Alkalom arra is, hogy jelezzük másoknak a mi előrelátásunkat, tényszerű adatok rögzítését. Ezzel eltántoríthatjuk felelőtlen emberektől felénk irányuló fenyegetéseket. Egy büntetőfékezés, vagy szabálytalan előzés mások részéről károkat okozhat és belekényszeríthet minket életveszélyes helyzetekbe. A biztosítóval egy vita, a pereskedés a tények birtokában kizárható.

Technikai tudás nélkül

Ezek az eszközök nem igényélnek extra műszaki ismereteket a beépítéshez. A szoftver használata pedig nem igényel előképzettséget. Egyetlen alkalmazással képesek vagyunk minden funkció használatára. Az egyszerűsége egyben lehetővé teszi, hogy könnyen hozzáférjünk a számunkra fontos adatokhoz, elemzésekhez. Egyben megengedi, hogy az ismeretek birtokában, képezzük magunkat.

KONKRÉTUMOK A SAFETY ZONE™ ESZKÖZCSOMAGRÓL

ARCFELISMERÉS

Elalvás, a fáradtság, a rosszullét és az úton tartott figyelem felismerésére szolgál. Lehetővé teszi, hogy a járműveinket csak olyan személy vezesse, aki rendelkezik érvényes jogosítvánnyal és engedélyeztük a számára a közlekedést. Az arcfelismerés meggátolja, hogy illetéktelenek elvigyék az autónkat.

KAMERA RADARRAL

Fedélzeti kamera rendszer, amely ködben, esőben, éjszaka is működik. Egy felderítő eszköz. Tábla felismerés, sávelhagyás, sávtartás figyelés, követési távolság figyelmeztetés. Képes megkülönböztetni a gyalogos, motoros és kerékpárost a közelünkben, előttünk.

FEKETE DOBOZ

Több száz paraméter alapján modellezhető minden esemény. Elválaszthatók és értelmezhetővé válnak a problémák. Különbséget tesz például ha az útban volt a hiba, ha minket kényszerítenek rá valamire vagy éppen műszaki hiba okoz nekünk váratlan eseményt.

APPLIKÁCIÓ

MOBILALKALMAZÁS és HOGYAN KÉPES SEGÍTSÉGÜNKRE LENNI A KÖZLEKEDÉSÜNK SORÁN

KAPCSOLAT

Látunk, tapasztaunk az utakon és mindezt megoszthatjuk másokkal a biztonságuk érdekében. Az app közvetlen kommunikációt jelent a közlekedők között és az itt bevitt információk megjelennek mindenkinél. A járművekben is megjelenik egy-egy figyelmeztetés, ami valódi baleset-megelőzéshez vezet.

VALÓS ÚTVONAL

Útvonalakat létrehozni az egyéni adottságainknak megfelelően kell. A járművünk technikai lehetőségeivel kiegészítve sokkal gazdaságosabb és jobban járható útvonalak jönnek létre. A fedélzeti rendszerek valós információval látják el az applikációt, pontosan tervezhető útvonalakat létrehozva.

KÉPZÉS

Képezni magunkat, mégpedig szórakozva. Persze mindezt a szükséges információkra építve. Nem egyszerű tananyagokra van szükségünk, hanem sokkal inkább a képességeink fejlesztésére. Az alkalmazás biztosít nekünk erre is lehetőséget. Segít a változó szabályokat naprakészen követni.

Scroll to Top