Újdonság és tradíció

Milyen elvek és technológia mentén működik a SAFETY EYE™ és a GLOBAL TRAFFIC SUPPORT® rendszere? Konkrétan milyen megoldás?

SZABÁLYOK

A közlekedés közössége

Mint minden közösségi hálózatban szükség van a közösségi irányelvekre. Ezek az irányelvek határozzák meg a a közösség működését, választják el a jó vagy rossz elemeket. Ellentétben a népszerű közösségi hálózatukkal a közlekedés egy sokkal tisztábban és egyértelműbben kezelhető irányelvrendszerrel rendelkezik ez a KRESZ jogszabály, amely mind a csatlakozási feltételeket, mind pedig a használatot, azaz a részvételt szabályozza.

A SAFETY EYE™ eszközei és a GLOBAL TRAFFIC SUPPORT® rendszere a KRESZ hatályos és az egyes országokban érvényben lévő szabályokat segít követni és betartani. Így a közösség képessé válik a megfelelő módon működni.

INNOVÁCIÓ

Gyakorlati baleset-megelőzés

A KRESZ betartása számos előnyt hordoz és gördülékennyé teszi a közlekedést. A jogszabályok nem csak a feltételeket, de a működés folyamatát is szabályozzák. A balesetek megelőzésének kulcskérdése a szabályok helyes alkalmazása.

A KRESZ betartásához a SAFETY EYE™ és a GLOBAL TRAFFIC SUPPORT® használata során számos innovatív megoldás született és születik.

Minden jármű és közlekedő egyazon közösségi hálózat szereplőjévé válik a használattal, méghozzá valós időben. Ezt online kapcsolattal és vezeték nélküli offline kapcsolattal biztosítjuk. Így lehetőség van a valós közlekedési szereplők között információcserére.

Járműfüggetlen megoldás

Mindössze öt újdonság teszi lehetővé, hogy a KRESZ jogszabályok, azaz a közlekedés irányelvei valós időben betarthatóvá váljanak minden közlekedési szereplő részére. Bármilyen ma üzemelő vagy a jövőben gyártott járműbe beépíthető


Applikáció vagy beépített eszköz

Közvetlen kapcsolat a járművel

Telefonos applikáció és/vagy a járművekbe épített SAFETY EYE™ központi egység, amely a járművek pillanatnyi és valós állapotát tudja kezelni. Ez az eszköz/applikáció hozza létre a kapcsolatot a közlekedés többi szereplőjével.

Arcfelismerő rendszer a teljes biztonságért

Mesterséges intelligencia

Járművezető azonosítás. Amely minden kétséget kizáróan képes a járművezetők jogosultságának kezelésére. Tehát tudható, hogy csak az közlekedik a megfelelő járművel, akinek megvan a képzettsége a megfelelő közlekedési szerepre. Az eszköz egyben megoldás az éberség, a figyelmetlenség és az elalvás, a rosszullét, a telefonhasználat és még sok egyéb felismerésére.

Azonnali információfeldolgozás

Képelemző rendszer radarral

Radarral kiegészített fedélzeti kamerarendszer. A SAFETY EYE™ eszközcsomag kiemelt eleme. A közvetlen környezetünkben fellelhető veszélyek felderítéséért felelős. Alkalmas arra, hogy azokat a fedett információkat is láthatóvá tegye, amelyeket a szemünk nem lát. Például éjszaka, ködben vagy a vakító napsütésben is. Gyalogos, motoros, kerékpáros azonosítás, sávátlépés, követési távolság mérés és speed limit funkciókkal, ütközés figyelmeztetéssel.

Célzott üzenet, hang jelzés és riasztás, rezgések

Cselekvésre ösztönző jelzőrendszer

Intelligens visszajelző rendszer. Ez az elem a járművekben vizuális, hang hatás és egyes vészhelyzetek esetében fizikai visszajelzésekkel képes valós időben jelezni az esetleges szabálytalan cselekményeink vagy az életünk védelme érdekében.

Dokumentálás, előrejelzés, vészhelyzet elkerülés

360°-os védelem

A GLOBAL TRAFFIC SUPPORT® szolgáltatás. Kifejezetten a közlekedési szereplők összekötésére fejlesztett szoftverrendszer. A szoftver három kiemelt feladatot hajt végre. Segít minket, hogy a távolabb fellelhető akadályokat felfedezzük a beépített eszközökön és/vagy az applikáción keresztül. Lehetőséget ad, hogy minden pillanat visszakereshetővé váljon és ne érhessen minket vád vagy bizonyítani tudjunk mindent. Személy szerint segít a fejlesztésünkben, tanácsokat és tudásanyagot biztosít. Azaz tanít minket és másokat is.

Mit mondanak a felhasználók?“A húgomat megvádolták egy olyan balesettel, amelynél nem is volt jelen. Megfogadtam, hogy soha nem fogom hagyni, hogy ez velem is megtörténjen! A SAFETY EYE™ mindent dokumentál és segít sokkal jobban vezetnem!”

Németh Krisztina

Renault Twingo 2001


“Büntető fékeztek előttem és összetört az autóm. Több, mint 18 hónap bizonyító eljárás után lett vége az ügynek, mert mindent tényekkel kellett bizonyítanom a 2004-es Skodám vezetéséről. Ma már ez mindössze egy kattintás!”

Szabados László

Skoda Octavia 2004


“Mindig aggódtam, amikor a férjem a telefonjáért nyúlt az autózás közben. Hiába mondtuk, hogy ne tegye, csak egy pillanat volt az egész. Az új autónkba már nem teszi. A SAFETY EYE™ gondoskodott róla, hogy ne történjen meg még egyszer!”

Kuhn Józsefné (Julcsi)

Mercedes A 2013


“Pedig nálam jobban nem csinálja senki! Mondtam minden nap, amikor a személyautóból átültem a teherautóba…Hiszen én “hivatásos” vagyok. A cégünk vett egy ilyen rendszert. Aztán kiderült, hogy alvási apnoém van. Hálás vagyok, hogy nem viszem vásárra többet a bőröm!”

Kovács István

Hivatásos járművezető – IVECO 2015


“Azt gondoltam, hogy 53 évesen és 40 év autózás után már mindent tudok. Aztán rájöttem, hogy én változtam. A SAFETY EYE™ megmutatta, hogy mennyit romlott a reakcióidőm. Ma már több, mint 2 másodpercet tartok az én kis járgányommal…”

Ordas Péter

Nissan Micra 2009


“Egyetlen pillanat volt. Elfordítottam a fejem és lenéztem az ülésre. Elhúztam a kormányt és hibáztam. Az árokban kötöttem ki. 6 hónap kórház és 48 öltés. Az elsők között voltam, amikor meghallottam ennek a rendszernek a létezését és hálás vagyok, hogy valaki rám is gondolt!”

Óvári Éva

Renault Megane 2007


Gyakran ismételt kérdések

Igyekszünk mindenben segíteni, ezért már most válaszolunk számos kérdésre, amelyeket az ügyfeleinktől, felhasználóinktól hallottunk. Ha nem találod a választ, akkor ne várj, küld el nekünk a kérdésedet!

200+

VÉDETT JÁRMŰ

350+

APP LETÖLTÉS

1m+

POZÍCIÓ LEKÉRÉS

65K+

TÁMOGATOTT KILOMÉTER